Domů » Blog » Vlastní tvorba - pohlednice

Vlastní tvorba - pohlednice

Koncem roku 2009 mě kontaktovalo pár trafikantů z Třince , kteří mě, jako fotografa, požádali o vyhotovení série pohlednic města Třince a jeho okolí. Důvodem bylo to, že snad za posledních 10 let nevyšla žádná klasická pohlednice hutnického města.

Vytvořil jsem tedy několik vzorků a oslovil kromě trafikantů i několik institucí ve městě, kde jsem si myslel, že by byl o ně zájem. Téměř všude, kde jsem pohlednice ukázal, zavládlo nadšení a začalo se předběžně objednávat. Problémem byla cena, která by pokryla nejen tisk, ale další náklady na práci, fototechniku atd.

Grant města Třince by to mohl vyřešit, ale město se k této aktivitě obrátilo zády. Připustilo, že by poskytli jistou částku, ale musela by se vytvořit zcela nová série pohlednic, dle požadavků města. Což o to? To by nebyl problém, ale požadavek byl neakceptovatelný z časových důvodů. Město to chtělo mít v horizontu dnů, což nebylo technicky možné.

Kontaktoval jsem tedy zájemce, že musí být cena navýšena o výše zmíňované položky. Většině se to nezdálo a byli nerozhodni. Odstoupil jsem tedy od tisku, i když jsem měl již vše připraveno.

Za pár měsíců, to bylo již v roce 2010 se opět ozvalo několik zájemců, jestli bych to přeci jen vydal? Jelikož jsem patriot a vše jsem měl vlastně hotové, tak jsem se rozhodl pro tisk, který si odběratelé zaplatí a já z toho nebudu mít nic. Naštěstí se našel sponzor MartekMedical, který mi darem pokryl zbytek nákladů.

V květnu bylo tedy vydáno 4000 ks pohlednic, které byly během června rozebrány. Počátkem roku 2011 jsem byl požádán, jestli nemám ještě nějaké zbytky pohlednic, jelikož některé prodejny už nic nemají. Takže mohu konstatovat, že se nakonec vše vydařilo a má práce nepřišla vniveč.

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
2412122
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace